Факультет маркетингу

Засідання гаранта ОНП 281 "Публічне управління та адміністрування"15 Березня 2021р.

23 лютого 2021 року відбулось розширене засідання гаранта освітньо-наукової програми "Публічне управління та адміністрування" професора Оболенського О., молодих дослідників кафедри регіоналістики і туризму, їх наукових керівників та представників громадського самоврядування Університету (Голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених КНЕУ –  к.е.н, доц. кафедри фінансів Степура М., Голови Ради молодих вчених КНЕУ –  к.е.н, доц. кафедри фінансів Котіна Г., Голови Студентської академічної Ради КНЕУ– Щуцький В., Голови Профспілки студентів та аспірантів КНЕУ – Давидкова К.). Були обговорені питання ролі громадського самоврядування університету в підготовці докторів філософії, можливості залучення  здобувачів кафедри регіоналістики і туризму до онлайн-мережі молодих дослідників КНЕУ як каналу розповсюдження корисної наукової інформації щодо грантових програм, проведення вітчизняних та міжнародних наукових заходів та конкурсів. Також були висвітлені питання міжнародного наукового і культурного співробітництва з зарубіжними закладами вищої освіти, науковими установами та організаціями .

 

Як було зазначено на засіданні, КНЕУ має низку підписаних міжнародних контрактів і меморандумів про співпрацю з провідними державними та приватними освітніми закладами різних країн світу. 

 

ДОГОВОРИ :

 

Угорщина                    Будапештський інститут фінансових та рахункових справ

Велика Британія         Університет Непіер

Німеччина                   Німецький університет управлінських наук ім.Шпеєра

            Університет м.Констанц

             Університет м.Бремен

             Університет прикладних наук м.Ансбах

Польща                        Університет м.Лодзь

              Універитет м.Білосток

              Вроцлавський університет економіки і бізнесу

Австрія                          Віденський університет економіки та бізнесу

                                      Віденський університет прикладних наук

Словаччина                  Братиславський економічний університет

Італія                             Університет м.Фоджа           

 

МЕМОРАНДУМИ:

 

Азербайджан                 BakuBusinessUniversity

Китай                              Professional   College of Foreign Economy & Trade

Туреччина                       Marmara University

Чеська Республіка         Університет м.Пардубіце

 

 

 

У цих  міжнародних документах йде мова про міжуніверситетську співпрацю в галузі вищої освіти, науки та культури.  

Підписані договори та меморандуми мають за мету сприяти підвищенню ефективності навчально-методичної, науково-дослідної та просвітницької  діяльності університетів.

Реалізація співробітництва і взаємодії здійснюється в таких формах:

  • взаємний обмін досвідом навчальної та методичної роботи; науковими публікаціями та матеріалами підготовленими до опублікування; досвідом розробки навчальних планів та програм, бібліографічною та довідковою інформацією;
  • реалізація спільних міжнародних освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів з видачею диплому;
  • координація спільних наукових досліджень фундаментального та прикладного характеру , а також з питань удосконалення навчального процесу в системі вищої освіти;
  • взаємне інформування та організацію спільних наукових конференцій, симпозіумів та інших наукових заходів;
  • академічні обміни, в тому числі своїх викладачів та вчених для проведення навчальних занять ,  своїх студентів, аспірантів, стажерів та молодих вчених для навчання, стажування з метою поглиблення компетенцій та підвищення кваліфікації;
  • спільна підготовка монографій, підручників, навчальних посібників, наукових статей , а також взаємне рецензування підготовлених навчально-методичних та наукових матеріалів;
  • співпраця в сфері дистанційної освіти.

Представлені на засіданні міжнародні договори та меморандуми КНЕУ дають можливість студентам  навчатись у зарубіжних закладах вищої освіти, а молодим науковцям  та викладачам знайомитись з практикою застосування новітніх технологій у навчальному процесі, а також з науковими проблемами,  які досліджуються у цих закладах.

 

Підчас заходу здобувачі наукових ступенів кафедри регіоналістики і туризму були ознайомлені з Положенням про наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених КНЕУ. Також учасникам засідання презентували звіт з результатами діяльності Наукового товариства та Ради молодих вчених за 2020 рік.

 

Було представлено інформацію щодо відповідей аспірантів КНЕУ при їх анкетуванні інститутом соціологічних досліджень університету з двох питань: 

1. Яким чином здобувачі вищої освіти залучені до періодичного перегляду освітніх програм  та інших процедур забезпечення їх якості, а  також як позиція здобувачів береться до уваги під час перегляду освітніх програм? Продемонструйте процеси із посиланням на конкретні приклади.

2. Яким чином студентське самоврядування бере участь у процедурах внутрішнього забезпечення якості освітніх програм?

 

Наприкінці відбулося спільне обговорення сильних та слабких сторін участі докторантів та аспірантів у процесі забезпечення і підвищення якості освітньо-наукових програм.

 

Світлини заходу: